Rubway Multisport Flow

Rubway Multisport Flow, a természetes vízelvezetés”

A Flow a vízáteresztő útpályaszerkezetén keresztül közvetlenül a talajba vezeti a csapadékot.

A Rubway Multisport termékek megegyező tulajdonságainak részletes bemutatása a Rubway Multisport Shield oldalán olvasható.

Rubway Multisport Flow csapadékvíz-elvezetés szempontjából is teljesen egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező kerékpárút a piacon.

flow

porozus

A működési mechanizmus lényege az, hogy a porózus kopóréteg az alépítményen keresztül a burkolatra kerülő csapadékot irányítottan, közvetlenül a talajba vezeti, azaz a természeti környezetben bevált megoldást alkalmazza a csapadékvíz-elvezetés egyre növekvő problémájára.

 

liter_mm

Rubway Multisport Flow képes 1 perc alatt négyzetméterenként átlagosan több mint 200 liter esővizet elvezetni a talaj alsóbb rétegeibeami azt jelenti, hogy nem csak a Magyarországon, hanem a világon valaha mért legmagasabb csapadék hozamú felhőszakadással is könnyedén megbirkózik*.

 

atereszto

A porózus szerkezet további előnye az, hogy a Rubway Multisport Flow felülete gyorsan száradnem képződnek rajta pocsolyák, illetve fordított irányban a talajpára is el tud távozni a környezetbe a burkolaton keresztül.

(*Forrás: Keith C Heidorn: The weather doctor)

Rubway Multisport Flow és az aszfalt összehasonlítása